pseudoreproduktor!!!

Prawda i mity o RODOWODZIE i RASOWOŚCI, akcja R=R
Truth and false about a pedigree and pure breed
Regulamin działu
WSZELKIE KOPIOWANIE TREŚCI BEZ PISEMNEJ ZGODY ADMINISTRACJI FORUM JEST ZABRONIONE.

Re: pseudoreproduktor!!!

Postprzez Ania Pt, 26 lutego 2010, 12:01

Czarno to widzę :-( . Ogłoszenie cały czas jest podbijane a dzisiaj nawet dodane nowe zdjęcia :evil: .
Nic nie dotarło :-( .
Ania

Postprzez VirtaValo Pt, 26 lutego 2010, 14:15

Ania, sorry, ale sama góry nie przestawię. Powinnam to olać skoro hodowca nie jest zainteresowany tym co się dzieje z jego psem.
Zrobić, sprzedać i zapomnieć?? To chyba nie jest dewiza odpowiedzialnego hodowcy :evil: :evil: :evil: . I to mnie w.......a najbardziej.
Ja tak nie potrafię :( Nie mnie powinno zależeć na tym, żeby po tym psie nie biegały kundelki.
Pani była w oddziale w Nowym Sączu. To co jej powiedzieli to czysta parodia. Pieska trzeba szkolić, i kosztuje to 700 zł a jeśli indywidualnie to 1000 zł. To jedyny chow u nich i tak naprawdę to chyba nikt nie widział smooth'a i nie wie dokładnie co to jest :(.
Co mogę to robię. Niestety kilkaset km odległości skutecznie te pomoc niweczy.
Napisałam, może to coś da?
Mam cichą nadzieję, bo pies jest naprawdę ładny.
Ewa i Marek z chowkami
Obrazek
PRAWDZIWEGO PRZYJACIELA POZNASZ DOPIERO W BIEDZIE... TEGO FAŁSZYWEGO WCALE :(
VirtaValo

Postprzez Ania Pt, 26 lutego 2010, 15:40

Tak postawa hodowcy jest tutaj najgorsza no bo nie ma innego wytłumaczenia :).
Sytuacja tego psa jest mi znana od zeszłego lata. Pierwsi właściciele chcieli go sprzedać na różne sposoby. Radziłam skontaktować się z hodowcą bo on ma prawo wiedzieć co z psem się dzieje. Sama go nie mogłam zabrać a powody nie są chyba akurat ważne. Była cisza. Po pewnym czasie znów to samo i znalazł się chętny z mojego polecenia do kupienia psa za symboliczne pieniądze. Niestety gdy przyszło co do czego ze strony właścicieli pojawiły się wątpliwości i pies został z nimi. Była słowna propozycja pomocy przy wystawach ale z niej nie skorzystali.
Później w okolicach świąt ( chyba ) pojawiło się ogłoszenie psa jako reproduktora !!! Ogłoszenie znikło za sprawą interwencji hodowcy ( najprawdopodobniej ).
Obecnie znów się pokazało i pies jest w nowych rękach. Poprzedni wyjechali najprawdopodobniej do Niemiec.
Widać obecni właściciele mają znajomych którzy produkują szczenięta i od nich biorą przykład :-( .

Już nie chodzi oto aby ich zaciągnąć na wystawy ale oto aby nie kryli nim suk bez papierów bo nóż w kieszeni się otwiera :evil: .
No ale masz rację Ewo co my tu możemy :-( .
Ania

Postprzez MDM Pt, 26 lutego 2010, 19:56

Znam temat od dawna, chyba tak długo jak Ania, która pokazała mi ogłoszenie.
Niestety nie ma żadnego sposobu na zmuszenie tych ludzi do zrobienia psu uprawnień :-(
Jak to mawiają niektórzy - pies musi na siebie zarobić :cry: Przykre :-(
Obrazek
MDM

Postprzez VirtaValo Pt, 26 lutego 2010, 21:39

Skontaktowałam właścicielkę chowka ze znajomą hodowczynią samoyedów z Nowego Sącza. Znajoma go obejrzała, ale pies jest bardzo dominującym samcem, cała rodzina chodzi tak jak on chce. Dobrze by było, żeby pies trafił do znawcy rasy, który będzie wiedział jak z nim postępować. Obecna właścicielka nie ma zielonego pojęcia co i jak z chowem z wystawami itp. Tyle co mogę to staram się przekazać Pani Eli. Na ile będzie to skuteczne?

Znajoma od samoyedów chce pomóc. Nie wiem tylko czy podoła temu zadaniu, bo pies ma problemy behawioralne.
Z tego co wiem to chyba nasi forumowicze pisali do pani Eli w sprawie chowka żeby dowiedzieć się co to za pies, ale chyba nikt nie zaoferował swojej pomocy.

Kasiu, jeśli możesz to proszę pomóż skontaktować panią, z Twoim znajomym, może coś pomogą. Pies jest bardzo ładny eksterierowo, może systematyczna i trudna praca z nim zaowocowałaby poprawą zachowania? Niestety potrzeba osoby doświadczonej w pracy z takimi psami
Jestem w stałym kontakcie z włascicielką. Mam nadzieję, że damy radę coś z tym fantem zrobić.
Ewa i Marek z chowkami
Obrazek
VirtaValo

Postprzez kasiamaciek So, 27 lutego 2010, 11:26

hej,
no to wyglada na to ze ten piesek jest bratem smoothem naszego Buttona (byly w miocie 4)...z ta tylko roznica ze Button nie musiał zmieniac domku- na maxa smutna historia, nie wyobrazam sobie. lezy wlasnie moj misiek obok mnie na lozku z laptopem i patrzy i oczom nie wierzy ;)
swoja droga moze pora i na nas cos sie porozgladac za wystawami, o ile jeszcze nie odjechalo.
no w kazdym razie jest nam jakos tak przykro ze brata naszego dzieciaczka spotkal taki zakrecony los.
powodzenia :friends:
kasia z Buttonem
kasiamaciek

Postprzez Ania So, 27 lutego 2010, 11:46

Właścicielka sama wie że obecnie pies z powodu zachowania na wystawy po prostu się nie nadaje !!!
Na dzień dzisiejszy pies potrzebuje sporo pracy najlepiej psiego psychologa. Wkracza teraz w trochę głupi okres dojrzewania i potrzebuje mocnej ręki. Oczywiście jego problemy w zachowaniu nie pojawiły się dopiero teraz z tego co słyszałam.
Ania

Postprzez kasiamaciek So, 27 lutego 2010, 12:48

ale czy ten piesiek ma az takiego pecha czy cos faktycznie jest z nim "nie tak"? my nawet widzielismy go jako maluszka jeszcze odbierajac naszego z hodowli, pamietamy doskonale slodziaka :)
kasiamaciek

Postprzez Teddy Bear So, 27 lutego 2010, 17:31

Widocznie i i jemu życie już dało w kość/tak jak i ludziom/ :-(
Teddy Bear Poland /FCI/
Teddy Bear

Postprzez VirtaValo So, 27 lutego 2010, 18:43

Myślę na chwilę obecną sytuacja jest pod kontrolą. Hodowca już wie wszystko, reakcja szybka i mam nadzieje skuteczna :)
teraz tylko należy podjąć ważne decyzje i zacząć działać :)
A forumowiczów uprasza sie o trzymanie kciukow !!!!
Ewa i Marek z chowkami
Obrazek
VirtaValo

Poprzednia strona

Powrót do Rasowy=Rodowodowy | Breed=Pedigree